Podvodníci na internetu - Díl 1. Nebeslev.cz


Taky rádi nakupujete na slevových portálech? Je to rychlé, levnější,… a taky náchylnější na podvodníky. Podvodník je pro mne ten, kdo něco slíbí a nesplní. Na pár jsem jich narazil i já. A tak jsem se rozhodl je postupně zveřejňovat. A www.nebeslev.cz bude první z nich.

V únoru 2013 jsme zakoupili vouchery na služby, které dodavatel nebyl z kapacitních důvodů schopen poskytnout. Domluvili jsme se tedy na základě obchodních podmínek portálu na stornu s tím, že do měsíce budeme mít peníze zpět na účtu.

Měsíc uplynul a nic se nestalo, začalo kolo urgování, výmluv, slibů a opětovného urgování. V té době jsme již na internetu nalezli web www.hromadnezaloby.cz, kde jsme se dozvěděli, že v tom nejsme sami. Navíc problém nebyl pouze s vracení peněz za dohodnutá storna. Řádově statisíce dluží či dlužil portál i samotným poskytovatelům slev. Jako jeden z mála účinných prostředků, jak se domoci svých peněz, byť s mnoha měsíčním zpožděním, je v diskusích zmiňované trestní oznámení. Kolik lidí jej ale nepodalo a mávlo rukou nad ztracenou tisícovkou, se bojím jen odhadnout.

Rozhodně to však některé věřitele nazlobilo na tolik, že dali k soudu rovnou Insolvenční návrh spojený s návrhem na prohlášení konkursu. Ten byl vzat zpět, neboť Nebeslev.cz začalo jednat. Bohužel ne se všemi svými věřiteli, takže další Insolvenční návrh spojený s návrhem na prohlášení konkursu na sebe dlouho nenechal čekat. V době psaní tohoto blogu je stále možné si v rámci řízení přihlásit v druhém insovenčním návrhu svoji pohledávku.

Web www.nebeslev.cz dále funguje nicméně vzhledem k výše uvedeným a na internetu dohledatelným skutečnostem zde osobně již nic kupovat nebudu. Všichni ostatní, nechť si zváží riziko sami. Potenciálním dodavatelům služeb pak spolupráci nedoporučuji nebo se musí připravit na to, že platby dostanou později (pokud vůbec).

Oblíbené příspěvky