Nic nás nerozdělí

Zajímavý film, kde od začátku víte, jak to dopade, a přesto nelze říct, že byste se u něj nudili. Hned v prvních minutách rodinou idylku na thajském pobřeží přeruší vlna tsunami. Její nástup je rychlý a nekompromisní. Za chvíli je všude plno vody, bahna, zpřelámaných stromů a cesty hlavních hrdinů se rozchází, aby se na konci filmu sešly.

Emoce patří k silné stránce filmu. Ať již jde o napětí při boji o život v rozbouřené vodě, nebo o pocit marnosti ve vodou zdevastované krajině následované záběry z nemocnic a doplněné lidmi, kteří hledají své příbuzné. Vše vygraduje v neuvěřitelném okamžiku, kdy se celá rodina shledá. A tam by podle mne film mohl končit. Dokument o tsunami o rodině, která měla obrovské štěstí a celé to přežila.

Ale neskončil. Poslední okamžiky ukazují na to, že i v neštěstí jsou si někteří rovnější. Dobré pojištění a máte přistavený speciál do singapurské nemocnice. A tak film končí v okamžiku, kdy se k obloze zvedá téměř prázdné letadlo, v němž letí pouze přeživší rodina, a ti méně movití čekají v místních přeplněných nemocnicích, až na ně přijde řada. A tak divákova radost ze šťastného konce má trochu trpkou příchuť. Příchuť pravdy o moci peněz.

Oblíbené příspěvky