Doba ledová v Praze - co bude pak?

Konečně je to tady. Ať už za to může přechod z interglaciálu ke glaciálu nebo tajný program USA, napadl tu sníh. A tak děti, které nikdy neopustily hranice města, mohou možná poprvé vidět na vlastní oči, že sníh je bílý. Tedy byl. Nyní již pomalu začíná nabírat správný šedohnědý odstín, který v době nižších teplot plynule roztaje v klasickou pražskou břečku. Ale teď, teď si sníh užívám a jsem za něj rád.

Jen pár detailů mi nemohlo neuniknout:
  • Na parkovištích stojící auta, zapadaná tak, že nemohou vyjet.

  • Kontejnery umístěné na stejných parkovištích, které nikdo nevyváží, protože kolem zapadaných aut neprojde pluh ani popeláři.

  • Pejskaři, jejichž mazlíčci si libují v běhu čerstvým sněhem a oni zase v tom, že nemusí sbírat jejich exkramenty, které je tak snadné zahrabat do sněhu.


Ten první bod mi nevadí, alespoň člověk vidí, kolik aut je v Praze "zbytečně", když se s nimi nejezdí. Ty další dva se nám trochu vráti při jarní oblevě (dovedete si představit, co všechno je pod sněhem ukryto a během několika dní bude vyplaveno na světlo boží?). No, nezbývá mi věřit, že většina lidí bude soudná a na jaře budu příjemně překvapený :-)

Oblíbené příspěvky