Trhací kalendář Janota

Tak tento titulek mne v Mladé frontě DNES opravdu udeřil do očí. Já hlupák. Proč jsem si jen ten Janotův balíček pořádně nepřečet? Proč jsem důsledně nesledoval všechny socialistické snahy o jeho změnu? Proč...?

Ptáte se proč jsem si kladl takové otázky? Vysvětlím.

Proč jsem si jen ten Janotův balíček pořádně nepřečet?
Četl návrh rozpočtu někdo z vás? Já ne. A rozhodně to byl jeden z mála dokumentů v historii této republiky, který měl šanci získat nálepku "Vyrobeno za použití rozumu".

Proč jsem důsledně nesledoval všechny socialistické snahy o jeho změnu?
Pravicové strany do rozpočtu až tolik nešily a kupodivu se zachovaly "levicově" a myslíc na blaho lidu byly ochotné jej více či méně nepozměněný příjmout. Socialistické strany (tímto pojmem nazývám KSČM a ČSSD, neboť obě mají v názvu socialismus, obě označují kapitalismus za špatné zřízení a v obou si navzájem říkají soudruhu) se pro změnu zachovaly dle mého názoru nezodpovědně a rozpočet pomaličku, ale zato důsledně, rotrhaly na kousky. Kdybych dával větší pozor a předjímal tento výsledek, mohl jsme na předvánoční trh vstoupit s unikátním produktem - Janotův trhací kalendář. Jednotlivé kapitoly bych rozdělil do dvanácti sekcí podle měsíců. Po schválení výsledného deficitu by se vytrhaly listy, kde došlo ke změně. Výsledný kalendář by tak mohl reprezentovat realitu roku 2010. Je v kalendáři měsíc? Budou peníze v pokladně. Chybí v kalendáři měsíc? ... Opravdu by mne zajímalo kolik měsíců by to vydrželo.

Proč...?
Proč to levice udělala? Věří snad, že léta blahobytu, kdy se nehorázně utrácelo se tak vrátí? Nebo chtějí ověřit, zda státní bankrot je možný i v Evropě? Možné to je a s tímto přístupem pouze přihazujeme uhlí do kotle parní lokomotivy jedoucí právě tímto směrem.

Oblíbené příspěvky