Golfová hřiště v Praze a politika

V poslední době se množí demonstrace za udržení stávajícího lesního porostu v Klánovicích, který má padnout za oběť dalšímu golfovému hřišti. Golf nehraji, tak netuším jak moc potřebují Klánovice další golfové hřiště. Ekonomicky je to zřejmě výhodné. Netuším ani v jakém stavu je onen les, ale zarazilo mne, že se v něm podařilo narychlo najít i nějaký velmi ohrožený hmyz.

Trochu z druhého konce to vzal Metrostav ve Stromovce. Tam už poměrně rozsáhlé travnáté plochy byly, takže stačilo udělat pár jamek a "golfové hřiště" pro začátečníky v centru je hotové (bude opravdu umění minout :-)) - a bez ptaní. Pravda, vzali to trochu megalomansky a obě jamky, které tu postupně vytvořili, měly několikametrové rozměry (a to na hloubku). Nemůže se jim ale upřít snaha o moment překvapení. Skoro by člověk řekl, že to překvapilo i je.

Ale nejen golf je společným jmenovatelem těchto pražských kauz (i když v druhém případě jde spíš o vedlejší produkt :-)). Obě tyto kauzy se dali krásně politicky využít. Tak se i využili. A protože jde o přírodu, tak se ozývají hlavně zelení. V prvním případě jde o představitele Klánovic, což mi příjde legitimní. V druhém případě podal magistrát 13.10.2008 trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli obecnému ohrožení. O dva dny později (a dva dny před volbami) nahlas a před novináři zvažuje trestní oznámení Martin Mejstřík. Pro změnu přímo na Pavla Béma. Uvidíme, zda mu to politicky pomůže. Spíš si myslím, že si postupně vykopává politický hrob o rozměrech, které si nezadají s kráterem ve Stromovce.

A můj názor? Informace mám jen z tisku a netu, ale osobně bych nechal Klánovicím les a Metrostavu dal pokutu ve výši, která je nepoloží, ale citelně zasáhne. A rozhodně bych nechal dělat geologický průzkum ještě někoho jiného.

Oblíbené příspěvky